SOLDERA ENERJİ
Şebeke Destekli (On-Grid) GES
Solar paneller tarafından tutulan elektriği depolamadan üretildiği yerde satılması veya tüketilmesi prensibine dayalı olarak çalışmaktadır.
Şebeke bağlantılı sistemler, yüksek güçte santral (GES) boyutunda kurulabileceği gibi konut ihtiyaçlarını karşılamak için daha düşük güçlü kurulumlar da gerçekleştirilebilir.
Şebekeye bağlantılı (on grid) solar sistemlerin çalışmasında üç ana bileşeni vardır. Bunlar; Güneş paneli, İnverter, Çift yönlü elektrik sayacı’dır.
Sistemde, şehir şebekesi depolama işlevini üstlenir. Güneş panelleri tarafından üretilen DC elektrik, merkezi şehir sistemine bağlı yüksek çevrim gücü olan inverterler ile doğrudan şebekeye iletilir.Şebekeye bağımlı sistemlerde kullanılan Solar İnvertörler MPPT özellikleri sayesinde yüksek verimle çalışırlar, şebekeye kontrollü enerji aktarırlar. Üretilen enerji anında tüketilir ve fazla elektrik enerjisi şebekeye aktarılır. Eksik enerji şebeke elektriğinden çekilir.
Çift yönlü sayaç ile kullanılan ve üretilen elektrik enerjisi hesaplanarak belirlenen tarifelerde mahsuplaşılabilir.
Şebeke Destekli GES Uygulama Alanları
Şehir içindeki evler,Köy, kasaba gibi bölgeler,
Otel vb. yapılar
Güneş enerji santralleri
Fabrika, atölye, endüstri vb. işletmeler
Garaj, Otopark, Kapalı alan aydınlatmaları
Lojistik ve soğuk hava depoları
Alış-veriş merkezleri, market ve mağazalar
Şebeke Destekli GES Avantajları
Sistemde depolama birimleri kullanılmayacağı için depolama için ayrıca ek bir maliyet olmaz.
Üretilen enerji şebekeye bağlı olduğu için aynı zamanda üretilen enerji yetmediğinde şebeke devreye girecek ve enerji eksiksiz olarak yükü besleyecektir.
Sistem tasarımı yapılırken, yükün tamamını karşılanması gibi bir zorunluluk olmadığı için esnek kurulum maliyetine ve tasarımla sahiptir.
Kullanıcılar elektrik faturası maliyetlerini düşürek ek gelir elde eder,tükettiğinden fazla olan üretimini de kamu ile mahsuplaşarak satış yapabilirler.